Plant een Boom

Bij Elements of Summer kies je voor mooie natuurlijke producten. 
Wij bieden houten artikelen zoals mooie horloges, Bluetooth luidsprekers en prachtige met de hand vervaardigde telefoon hoesjes. Wanneer je een van de artikelen uit onze Houten of Handgemaakte Collectie koopt, zullen we ervoor zorgen dat een Euro van de opbrengs van elk verkocht product, naar de organisatie One Tree Planted gaat. Zo helpen we allemaal om de wereld een groenere plek te maken. je kunt de artikelen herkennen met een speciaal label in de beschrijving.
De organisatie One Tree Planted

One Tree Planted is een 501c3 non-profit organisatie gevestigd in Shelburne, Vermont, USA die ons als bedrijf de mogelijkheid biedt om bomen over de hele wereld gemakkelijk te planten. Ze werken samen met geweldige NGO's wereldwijd, die samen miljoenen bomen hebben geplant. Met jarenlange ervaring werken deze belangrijke partners hand in hand met lokale gemeenschappen om ervoor te zorgen dat behoorlijke inheemse boomsoorten op de meest duurzame wijze worden geplant.
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Elements of Summer zal deze donaties op een maandelijkse basis maken en in ruil zal One Tree Planted ons bijhouden met Projectrapporten en Foto's van het veld, welke we uiteraard ook op deze website delen in onze nieuws sectie.
Niet alleen bedrijven en scholen kunnen betrokken worden, maar ook individuen zoals jij! Bezoek de website van One Tree Planted om meer te weten te komen over wat je kunt doen!
 
Enkele Feiten 
Elke 2 seconden vernietigt de mens een bosgebied, ter grootte van een voetbalveld.
80% van de bossen in de wereld zijn al vernietigd.
80.000 hectare bossen verdwijnen elke dag van de aarde!
Slechts 20% van de bossen zijn goed beschermd.
4/10 bomen worden omgehakt en worden verwerkt tot pulp voor het maken van papierproducten zoals tissues, tandpasta, tijdschriften en meer.
121+ natuurlijke remedies in het regenwoud kunnen gebruikt worden als geneesmiddelen.
46-58 duizend vierkante mijlen bos worden elk jaar verloren gegaan. Dat komt overeen met 36 voetbalvelden per minuut.
15% van alle broeikasgassen is het gevolg van ontbossing.
Naar verwachting zullen 28.000 soorten de komende 25 jaar uitsterven door ontbossing.
50% van alle planten- en diersoorten in de wereld leven in tropische regenwouden.
   

Help mee een groenere wereld te creëren